Medicul Mihai Lucan, fost sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, si fiul sau, Valeriu Ciprian Mihai Lucan, vor fi cercetati sub control judiciar. Cei doi au fost retinuti de procurorii DIICOT in dosarul de delapidare si constituire a unui grup infractional organizat. 

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, vineri dimineata, cererea procurorilor de arestare preventiva.

Cei doi au fost retinuti de procurori joi, pentru 24 de ore, potrivit News.ro.

Decizia de plasare sub control judiciar a fost luata si in cazul celor doi directori ai Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj, Dan Emil Fofiu-Sanpatreanu si Sanda Rodica Baciu.

Fostului sef al Institutului de Urologie din Cluj i-ar fi cazut 5.000 de euro din buzunar, in timp ce iesea din biroul procurorului. La perchezitiile domiciliare ar fi fost descoperie si alte bunuri: 600.000 de euro, ceasuri scumpe si bijuterii. Ginerele lui Lucan ar fi incercat sa fuga cu un rucsac in care ascunsese bani si bunuri, dar a fost prins cand incerca sa sara gardul, informeaza surse judiciare.

Una dintre cele cinci perchezitii efectuate de procurorii DIICOT la Cluj, a vizat clinica medicala privata a familiei Lucan.

Procurorii anunta ca membrii grupului au prejudiciat Institutul din Cluj, inclusiv prin utilizarea unui aparat pentru a trata diferite forme de cancer prin crioterapie. Aparatul a fost transferat la clinica privata fara acte, consumabilele de care avea nevoie fiind achitate in continuare de institut. 159 de pacienti au fost tratati cu acest aparat la clinica privata si au platit sume intre 3.000 si 6.700 de euro.

Medicul Mihai Lucan, fiul sau si Dan Emil Fofiu-Sanpetreanu ar fi constituit un grup infractional organizat prin care isi insuseau bunurile aflate in patrimoniul institutului, informeaza procurorii.

Autoritatile vorbesc despre o perioada de aproximativ 11 ani, din 2005, pana la sfarsitul anului 2016, suspectii prejudiciind statul cu o suma in cuantum de 5.169.406,91 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.