Consultatiile in cabinetele medicilor de familie nu vor mai fi decontate de Casa de Asigurari de Sanatate, incepand cu data de 3 ianuarie 2018. 

Medicii se plang de faptul ca procentul alocat pentru asistenta medicala primara pentru anul urmator nu a crescut.

Reprezentantii cadrelor medicale dau vina pe Guvern si Parlament, despre care spun ca ignora aceasta problema.

"Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie anunta ca incepand cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurari de sanatate, ca urmare a nesemnarii actelor aditionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenta medicala primara incheiate cu casele de asigurari de sanatate judetene”, informeaza un comunicat de presa, potrivit Stirileprotv.ro.

Dupa protestele din luna noiembrie, au inceput primele demersuri. Prim-ministrul a format un grup de lucru care sa se ocupe cu solicitarile medicilor, insa nu s-a ajuns la nicio concluzie. Singura schimbare a fost reprezentata de mici imbunatatiri ale proiectului de Contract-cadru viitor.

Medicii sunt de parere ca atitudinea autoritatilor este "o jignire majora adusa pacientilor si profesionistilor din medicina familiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.