Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a decis miercuri ca Uber este o companie de taxi si trebuie sa se supuna reglementarilor din fiecare tara. 

"In majoritatea tarilor UE in care operam sub legea transportului sau suntem in curs de reglementare, aceasta hotarare nu afecteaza mersul lucrurilor. Totusi, in continuare, milioane de europeni sunt impiedicati sa foloseasca aplicatii similare cu ale noastre. Asa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber sa fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritatile din Europa. Aceasta este abordarea noastra pentru a ne asigura ca oricine poate comanda o cursa sigura la apasarea unui buton”, a fost reactia Uber, la decizia Curtii Europene de Justitie.

Argumentatia Uber a fost aceea ca se considera un serviciu digital care joaca un rol intermediar intre particulari si soferi. Cu toate acestea, compania nu a reusit sa il convina pe avocatul general al CJUE, Maciej Szpunar.

"Platforma electronica Uber, chiar daca este un concept inovator, tine, in principal, de domeniul transportului si in consecinta trebuie sa detina licentele si acordurile cerute de dreptul national”, sustine Maciej Szpunar, potrivit Stirileprotv.ro.

Chiar daca in cele mai multe cazuri, judecatorii tind sa urmeze opiniile avocatului general, concluziile acestuia nu sunt obligatorii pentru CJUE.

Purtatorul de cuvant al companiei Uber a declarat ca, indiferent care va fi decizia, ea "nu va schimba faptul ca in majoritatea tarilor din UE, respectam reglementarile in vigoare in domeniul transporturilor".

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat, marti, un proiect de hotarare ce vizeaza modificarea regulamentului de taximetrie.

"Uber poate sa ramana in Romania, nu avem niciun fel de problema, dar sa se autorizeze conform legilor in vigoare. Nu e nimeni mai presus de lege", a declarat Vasile Stefanescu, presedintele Confederatiei Operatorilor Transportatorilor Autorizati din Romania.

Citeste si:
Dezvăluiri despre Uber: violență și presiuni politice. Ce referiri...
Dezvăluiri despre Uber:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.