Zeci de mii de indonezieni s-au adunat duminica la Jakarta pentru a protesta impotriva deciziei lui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului, intr-o ultima manifestatie pentru a-si afisa solidaritatea cu palestinienii, relateaza AFP.

Indonezia, cea mai populata tara musulmana din lume, este un fervent sustinator al cauzei palestiniene.

Manifestatia a fost organizata de Consiliul Ulema indonezian, cea mai inalta instanta islamica din tara, cu sprijinul guvernului si al altor organizatii musulmane.

Aproximativ 80.000 de indonezieni, potrivit politiei, s-au adunat in fata Monumentului National, un turn aflat in centrul capitalei, fluturand steaguri palestiniene si pancarte cerand "eliberarea Palestinei".

Protestatarii, in cea mai mare parte imbracati in alb, au cerut Statelor Unite sa-si revizuiasca decizia.

Ministrul indonezian al afacerilor religioase a fost printre participantii la manifestatia desfasurata la doar cativa metri de Ambasada SUA.

"Guvernul face tot posibilul ca Palestina sa-si castige drepturile si independenta"
, a declarat ministrul Lukman Hakim Saifuddin manifestantilor, potrivit Agerpres.ro.

Decizia presedintelui american de a recunoaste "oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului" si de a transfera ambasada SUA de la Tel Aviv in acest oras a provocat un val de condamnari internationale, inclusiv din partea presedintelui indonezian Joko Widodo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.