Publicatiile straine din Republica Moldova, Franta, dar si cea de peste ocean, au scris despre funeraliile Regelui Mihai. 

Ziarul online din Republica Moldova, Deschide.md, si-a schimbat culorile in alb si negru, in semn de respect, iar pe prima pagina a plasat un mesaj in care scrie ”Adio, Majestate”.

Publicatia franceza Paris Match scrie, de asemenea, despre omagiile ce ii sunt aduse ultimului Rege al Romaniei: ”Mii de romani de toate varstele au venit cu flori si lumanari la Palatul Regal din Bucuresti. Au stat ore intregi la rand pentru a se inclina in fata sicriului”.

Presa de peste ocean scrie despre numarul mare de oameni adunati pentru a-si lua ramas bun de la Regele Mihai.

”Mii de oameni indoliati isi iau ramas bun de la Regele Mihai al Romaniei”, scrie LA Times, potrivit Digi24.ro.

Christian Science Monitor puncteaza faptul ca moartea ultimului Rege al romanilor vine intr-o perioada grea pentru tara.

BBC: „Pentru romani, Regele Mihai a fost un jucator important in unele dintre cele mai dificile momente din istoria sa: in inima unui om decent si un democrat intr-o epoca dominata de regimuri totalitare.”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.