Cei care semneaza aceasta petitie cer atat Primariei Municipiului Bucuresti, cat si companiei Metrorex, sa instaleze scuturi "anti-suicid", transparente, pe care se la plaseze pe toata lungimea peronului si care sa fie prevazute cu usi ce se deschid numai in momentul in care trenul este in statie.

Astfel, spun ei, oamenii nu vor mai putea sa ajunga in zona de rulare a metroului, astfel ca nu vor mai exista tentative de omor, accidente sau suicid. Daca nu exista suficiente fonduri, oamenii propun montarea unor senzori in dreptul statiilor, care, in momentul in care detecteaza miscare, sa opreasca curentul.

"Daca nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori in dreptul statiilor pentru a opri curentul si metroul in tunel cand detecteaza miscare de pe peron in directia zonei de rulare a trenului”, se arata in motivarea petitiei, potrivit News.ro.

Aceeasi semnatari solicita si montarea unor camere de supraveghere mai performante, care sa permita identificarea persoanelor periculoase.

Puteti accesa petitia aici.