Blocul National Sindical (BNS) organizeaza marti un miting de protest fata de Codul Fiscal. Acesta se concentreaza in special pe transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat. BNS a restrans manifestarea, aceasta fiind organizata doar in Piata Victoriei, nu si in Piata Revolutiei, asa cum era planificat, din cauza ceremoniilor de comemorare a Regelui Mihai. 

Protestul se va desfasura intre orele 11:00 si 13:00 si asteapta aproximativ 2.000 de persoane.

"Din respect pentru Familia Regala si pentru istoria poporului roman, avand in vedere actiunile ce urmeaza a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis sa revizuiasca modul de organizare, actiunea de protest se va organiza doar in Piata Victoriei”, a anuntat BNS, potrivit News.ro.

Membrii Parlamentului sunt acuzati de sindicalisti de lipsa de interes fata de problemele pe care angajatii si reprezentantii mediului de afaceri le ridica.

De aceea, reprezentantii BNS vor sa traga un semnal de alarma in ceea ce priveste "efectele negative" pe termen scurt si lung pe care le genereaza aceasta trecere a contributiilor de la angajator la angajat.

”Transferul tuturor riscurilor sociale catre salariat dar si distrugerea sistemului negocierilor colective condamna forta de munca din Romania la o precarizare consolidata a relatiilor de munca”, mai spun sindicalistii.

Sindicalistii sunt de parere ca drepturile muncitorilor sunt amenintate de acest transfer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.