Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a trimis o recomandare institutiilor de invatamant din Capitala, prin care cere respectarea zilelor de doliu national, astfel ca recomanda ca serbarile de iarna programate pentru sfarsitul acestei saptamani sa fie anulate. Inspectoratul puncteaza ca nu impune nimic, ci doar recomanda. 

Recomandarea a fost transmisa catre toate institutiile de invatamant din Bucuresti si se refera la zilele de 14,15 si 16 decembrie, decretate zile de doliu national, prin hotarare de Guvern.

"Noi am trimis scolilor o recomandare, noi nu impunem, am trimis o recomandare pentru a respecta ad literam decizia Guvernului prin care s-au stabilit zilele de doliu national. Ramane la alegerea fiecarei institutii, dar e totusi o chestiune de bun simt, e doliu national”, a declarat Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB, potrivit Digi24.ro.

Ministerul Educatiei a anuntat ca nu a transmis inspectoratelor scolare nicio recomandare de acest fel, astfel ca este decizia fiecarei institutii.

Legea spune ca in zilele de doliu national, posturile de radio si televiziune si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul, iar toate manifestarile de natura culturala, artistica si sportiva trebuie sa fie amanate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.