Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, sustine ca Regele Mihai nu poate fi trecut in randul sfintilor, explicatia survenind dupa ce fostul director al Casei Regale, Dan Badic, a spopus canonizarea fostului Suveran.
"O asemenea solicitare, o canonizare in Biserica Ortodoxa, poate fi facuta doar in urma respectarii unor criterii religioase. Regele Mihai ramane un tata model, nu numai al unei familii, ci si al unui popor. Este un model exemplar, dar din sfera politica nu putem transpune aceste lucruri in sfera religioasa", a spus purtatorul de cuvant al Patriarhiei la Antena 3.

"O canonizare are criterii riguroase si presupune o personalitate mistica si o persoana profund religioasa. Nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasa", a mai completat el, care a tinut sa sublinieze si ca acest refuz nu constituie in niciun caz o" desconsiderare a Majestatii Sale", scrie digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.