Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a sustinut in cadrul unui eveniment la Washington ca sistemul de aparare antiracheta este o confirmare robusta a angajamentului SUA pentru securitatea Romaniei si euro-atlantica.

"Aflat la cea de-a XX-a aniversare, parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, fundamentat pe valorile comune ale libertatii si democratiei, ofera cadrul dezvoltarii securitatii si prosperitatii noastre comune", a declarat Maior, potrivit unui comunicat al Ambasadei Romaniei in SUA.

"Sistemul de aparare impotriva rachetelor balistice Aegis Ashore reflecta, in mod esential, concretizarea acestui parteneriat, reprezinta o confirmare robusta a angajamentului SUA pentru securitatea Romaniei si cea euro-atlantica, precum si garantia legaturii noastre transatlantice. Prin integrarea in sistemul NATO, Aegis Ashore Romania a adus o contributie majora la extinderea ariei de acoperire si protectie aliate impotriva potentialelor atacuri cu rachete balistice din afara spatiului euro-atlantic, pe fondul intensificarii acestei amenintari in plan regional si global", a mai spus ambasadorul, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.