Sambata este cea mai buna zi pentru a pleca intr-o calatorie cu avionul de pe aeroporturile din Romania, peste 88% dintre curse decoland si aterizand la timp, comparativ cu ziua de vineri care a avut o rata de punctualitate de 79,2%, aproape similara celei de luni, cu 79,5%.

In perioada octombrie-noiembrie, data de 17 noiembrie (vineri) a fost cea care a marcat cele mai multe intarzieri pe cinci aeroporturi din Romania, cand 464 de curse au decolat cu 15 pana la 180 de minute intarziere, respectiv un zbor cu peste trei ore intarziere, conform datelor AirHelp. De altfel, in ultima perioada, vinerea a avut cea mai slaba performanta in ceea ce priveste punctualitatea zborurilor, doar 80,5% dintre curse decoland la timp, in cazul aeroportului din Bucuresti. La polul opus este ziua de sambata, cu o rata a punctualitatii de aproape 88%.

"Cand achizitionam biletul de avion si nu depindem de o data anume tindem sa optam pentru cea mai ieftina varianta de pret sau cea mai buna ora de aterizare sau decolare, nu ne gandim si la cea mai aglomerata zi dintr-un aeroport. O cursa decolata cu intarziere poate duce la o pierdere a unui zbor de legatura, cu situatii in care pasagerul nu este eligibil pentru compensatii din partea operatorului aerian. In cazul acesta, pasagerul pierde si zborul, si plateste si un al doilea bilet", spune Stefan Radu, country manager pe Romania al AirHelp, companie specializata in obtinerea de compensatii pentru pasagerii companiilor aeriene, potrivit Agerpres.

Mai mult, la nivel de interval orar, cursele care decoleaza intre orele 22:00 si 5:59 sunt si cele mai punctuale, in comparatie cu cele programate intre orele 16:00 si 21:59, a caror rata de punctualitate este de 80,5%.

Stefan Radu apreciaza ca, bazandu-ne pe statistici, daca ar fi sa alegem un zbor fara emotii, ar trebui sa alegem decolarea de pe aeroporturile din Bacau, Craiova, Constanta, Oradea, Sibiu, Suceava sau Satu Mare unde, in ultimele 2 luni, pasagerii nu au fost afectati de intarzieri sau anulari. Aceleasi statistici arata ca zborurile de noapte de la Oradea si cele din prima parte a diminetii de la Constanta au fost de fiecare data la timp, aviz celor care calatoresc din aceste destinatii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.