UPDATE - Premierul Mihai Tudose a anuntat miercuri ca va fi decretat doliu national in zilele de 14, 15 si 16 decembrie, cand sunt programate funeraliile Regelui Mihai. "Astazi, pe ordinea de zi, daca Secretariatul General al Guvernului s-a miscat corespunzator, va fi decretata stare de doliu national in zilele de 14, 15 si 16 decembrie, zilele in care practic se desfasoara funeraliile fostului rege al Romaniei", a precizat Tudose, la inceputul sedintei de Guvern.


Conform surselor citate, datele celor trei zile de doliu national au fost stabilite marti seara intr-o intalnire desfasurata la Guvern, la care au participat reprezentantii mai multor institutii guvernamentale si cei ai Casei Regale.

Potrivit unui comunicat al Executivului, reprezentantii Guvernului si cei ai Casei Regale au avut marti, la Palatul Victoria, o intalnire in care au discutat modul de implicare a institutiilor guvernamentale in organizarea funeraliilor nationale in memoria Majestatii Sale Regele Mihai.

In cadrul intalnirii au fost stabilite activitatile, calendarul si detaliile tehnice privind desfasurarea funeraliilor nationale. Din partea Guvernului, la intalnire au participat reprezentanti ai SGG, MAE, MApN, MAI si MFP.

Fostul suveran al Romaniei Mihai I a murit marti, la varsta de 96 de ani, la resedinta din Elvetia, a anuntat Casa Regala.

Miercuri va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.