"Disparitia Regelui Mihai I nu reprezinta doar pierderea ultimului conducator de stat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ci a unui model de decenta si modestie. Un om de stat care a inteles sa-si iubeasca tara de oriunde s-a aflat", sustine Mircea Geoana intr-o postare pe Facebook.

"Am avut onoarea sa conduc sedinta Senatului in care Regele Mihai s-a adresat pentru ultima oara Legislativului. Mi-au ramas in minte cateva cuvinte: «Drumul nostru ireversibil catre Uniunea Europeana si NATO nu ar fi fost posibil fara actiunea, intru libertate si democratie, a Legislativului romanesc de dupa anul 1989. Dar politica este o sabie cu doua taisuri. Ea garanteaza democratia si libertatile, daca este practicata in respectul legii si al institutiilor. Politica poate insa aduce prejudicii cetateanului, daca este aplicata in dispretul eticii, personalizand puterea si nesocotind rostul primordial al institutiilor Statului».

Mostenirea pe care ne-o lasa este una importanta si pe care trebuie sa o pretuim.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", a scris Mircea Geoana pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.