Klaus Iohannis se afla la intalnirea cu ambasadorii tarilor UE atunci cand a fost informat despre moartea regelui.

Presedintele Klaus Iohannis a fost informat, marti, despre decesul Regelui Mihai I si, la solicitarea sa, s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului suveran al Romaniei la intalnirea sefului statului cu ambasadorii statelor membre UE, au precizat surse prezidentiale, potrivit Agerpres.

Dupa intalnirea oficiala, Klaus Iohannia a dat o scurta declaratie de presa in care a anuntat ca vor urma zile de doliu national. "Dumnsezeu sa il ierte. A fost una dintre cele mai mari personalitati ale Romaniei si a scris cu litere mari istoria Romaniei. Este o mare pierdere pentru Romania si pentru romani. Condoleante tuturor membrilor Casei Regale. Cu siguranta vom avea si zile de doliu national", a anuntat seful statului.


Presedintele participa la un dejun de lucru gazduit de ambasada Estoniei cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditati la Bucuresti.

Regele Mihai I, fostul suveran al Romaniei, a murit marti la varsta de 96 de ani la resedinta din Elvetia, a anuntat Casa Regala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.