Pentru duminica seara sunt anuntate noi proteste antiguvernamentale nu numai in Capitala, in Piata Victoriei, ci si in mai multe orase din tara.

Update 23:00- Cateva sute de persoane s-au adunat, duminica seara, in Piata Victoriei, pentru a protesta fata de modificarile la legile justitiei sustinute in Parlament de majoritatea PSD-ALDE, manifestatii de amploare mai redusa avand loc si in Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu si Craiova.

Protestul s-a desfasurat pasnic, in zona fiind desfasurate efective ale Politiei si Jandarmeriei.

Oamenii prezenti la manifestatie au purtat steaguri tricolore, ale SUA, si au cantat la vuvuzele, fluiere si tobe pentru a incalzi atmosfera.

In mijlocul Pietei Victoriei protestatarii au desfasurat un steag urias al UE, noteaza Agerpres.

Ei au strigat scandari cum ar fi "Ne-am saturat cat ne-ati furat", "Justitie, nu coruptie", "Firea, demisia" si "Firea, nu uita, asta nu e piata ta", "Rezistam, nu cedam", "PSD, ciuma rosie".

Pe pancartele purtate de manifestanti erau mesaje cum ar fi "Toti pentru justitie", "Nu-s vandut, nici rebel, sunt cetatean", "Unica solutie, alta constitutie".

Si in orasele mari din tara au avut loc proteste, aproximativ 700 de persoane din Brasov, Cluj-Napoca, Craiova si Sibiu manifestandu-si nemultumirea fata de modificarile legilor justitiei si strigand impotriva social-democratilor.

Update 20:00- Cei aproximativ 500 de protestatari care s-au strans in Capitala au desfasurat un steag al UE de 15 metri patrati.

Update 19:41-
300 de persoane in Cluj, oamenii strigand "Demisia". Si la Iasi s-au adunat manifestanti care striga "Bucuresti nu uita Iasiul e de partea ta", "Nu va fie frica, Liviu Dragnea pica".

Update 19:30- Peste 200 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei. Ei sustin ca nu doresc violente, purtand un dialog cu jandarmii, potrivit digi24.ro.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...


"Duminica ne vedem in Piata Victoriei eliberata. Legile justitiei nu trebuie sa treaca. Urmeaza o perioada - e vorba de zile - in care parlamentarii se vor face ca discuta amendamente, la gramada, in regim de urgenta. Apoi le vor vota, prefacandu-se ca asta inseamna democratie si dezbatere. Strada, societatea civila, presa sau reprezentantii unor tari democratice trag semnale de alarma, pe ei inca nu ii intereseaza. Trebuie sa ii oprim!"
, se arata in postarea de pe pagina evenimentului.

Protestatarii ar urma sa se adune in Piata Victoriei, de la ora 18.00, noteaza ziare.com.

Proteste vor avea loc incepand cu aceeasi ora si in Targu-Mures, Cluj si Deva. Se solicita demisia celor doua camere ale Parlamentului, dar si retragerea legilor Justitiei.

"Interesele penale ale domnilor Dragnea si Tariceanu pun nemijlocit in pericol viitorul democratic al Romaniei, domnia legii si drepturile fundamentale, securitatea tarii si bunastarea fiecaruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al Romaniei, este fara precedent si transant, si arata ca tentativele PSD-ALDE de subordonare politica a justitiei au devenit o problema geopolitica, cu implicatii privind securitatea militara a NATO si a Romaniei"
, mai scriu organizatorii.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.