Asociatia "Romania fara ei" a depus o plangere penala impotriva primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru organizarea ilegala a targului de sarbatori in Piata Victoriei, informeaza ziare.com.

Membrii asociatiei o acuza pe Firea de abuz in serviciu.

"Plangere penala impotriva Primarului General al Municipiului Bucuresti, dna. Gabriela Firea, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 297 Noul Cod Penal prin ingradirea dreptului fundamental de libera exprimare a opiniilor si libertatea intrunirilor. (...) Plangerea este formulata cu referire la situatia creata in Piata Victoriei din Bucuresti in ziua de 2 decembrie 2017 dimineata cand lucratori ai unor firme si reprezentanti ai structurilor din subordinea Primariei Generale au descins insotite de forte de ordine pentru a instala un asa-zis «targ de Craciun», desi pe locul respectiv erau declarate prealabil, conform legii, adunari publice pentru mai multe zile", scrie in documentul publicat pe site-ul asociatiei.

"Aceste adunari nu au fost interzise, nici in termen legal, nici ulterior prin Dispozitie a primarului general dna Gabiea Firea. Intreaga desfasurare de forte este facuta in baza unui protocol incheiat cu incalcarea prevederilor legii 60/1991 cu scopul de a interzice proteste pasnice, desfasurate conform prevederilor art 39 din Constitutie, in acord cu legea si jurisprudenta CEDO in materie. Primarul general apartinand Partidului Social Democrat a raspuns astfel ordinelor presedintelui partidului pentru a reduce la tacere cetatenii revoltati de iminenta decizie a parlamentarilor PSD si ALDE de a jubordona justitia intereselor ilegitime de partid", precizeaza membrii asociatiei.

In egala masura, membrii asociatiei reamintesc ca in Piata Victoriei nu exista niciun fel de acces pietonal si ca nu au fost organizate niciodata targuri de Craciun in aceasta locatie.

Citeste si:
Ligia Deca, acuzată de abuz în serviciu
Ligia Deca, acuzată de abuz...

"Solicitam anchetarea cu maxima celeritate a acestor fapte de natura a suprima drepturi fundamentale: libera intrunire si libertatea de exprimare a opiniilor", conchid ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.