Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, sustine ca o femeie a incetat din viata sambata dimineata la Alba Iulia din pricina lipsei de imunoglobuline, ministerul fiind la curent cu aceasta situatie.

"Doamna Maria M., 69 de ani, a decedat in aceasta dimineata la spitalul din Alba-Iulia din cauza lipsei de imunoglobuline. (...) Nu este singurul caz care era in stare grava, iar Ministerul stia atat despre problema in general cat si despre toate aceste cazuri, inclusiv al doamnei Maria M., in mod specific.

Femeia suferea de imunodeficienta primara. Nu mai primise imunoglobuline din iulie. Familia se pare ca a cautat solutii in Germania, sa le cumpere. Costau insa 1.200 de euro 5 flacoane (tratament lunar)

Din ianuarie incoace am scris de zeci de ori despre eliminarea listei de medicamente esentiale! Presa a relatat in repetate randuri ce se intampla si a cerut explicatii!

Pacientii si parintii copiilor cu imunodeficiente primare au scris peste tot... au facut chiar o petitie internationala strigand dupa ajutor!

Medicii au venit alaturi de pacienti in fata ministerului si au semnalat in presa!

In timp ce pacientii striga oriunde pot ca viata le este pusa in pericol si medicii incearca sa apeleze la solutii de ultima instanta, transferand pacienti de la un spital la altul in incercarea de a le oferi tratament... Coalitia, Guvernul si Ministerul nu par sa aiba absolut nicio problema! Niciuna!
", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.