Vreme rea in aproape toata tara. Meteorologii au emis atentionari de ninsori si viscol la munte si ploi in restul regiunilor.

In zonele montane vor fi predominant ninsori moderate cantitativ, intensificari ale vantului si viscol, judetele sub atentionare cod galben fiind: Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Alba si Sibiu.

Administratia Nationala de Meeorologie anunta ca in cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali si Orientali, precum si in vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zapada local consistent, iar vantul va avea intensificari temporare, viscolind si spulberand zapada, mai ales in zona inalta de munte, scrie digi24.ro.

Avertizarea este in vigoare pana la ora 13.00.

De asemenea, a mai fost emisa si o informare de ploi, vant su ninsori pentru majoritatea regiunilor tarii, in vigoare pana duminica la ora 18.00. "In Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei va ploua si se vor cumula cantitati de apa de 15...20 l/mp si pe arii restranse 25…30 l/mp. In Transilvania si Maramures, precum si la munte, vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat se va semnala polei.

In nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari temporare, spulberand zapada.

Intensificari ale vantului vor fi si in restul Moldovei, Dobrogea si Baragan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum si pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h", se arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.