Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Pop, prezent vineri de Ziua Nationala la Alba Iulia, le-a transmis "La multi ani!" tuturor romanilor si a subliniat ca intrarea in Anul Centenar trebuie privita cu mult optimism si incredere.

"La multi ani tuturor romanilor, indiferent unde se afla ei astazi! La multi ani tuturor romanilor educati! Dumnezeu sa ne ajute ca anul viitor, la 100 de ani, sa fim mai buni si mai intelepti", a declarat ministrul Pop la finalul ceremoniilor oficiale.

Ministrul a aratat ca intrarea in Anul Centenar trebuie primita "cu mult optimism, cu incredere, cu credinta" in Dumnezeu. "Si in felul acesta, reusim impreuna sa aratam intregii lumi ca Romania dupa 100 de ani este o Romanie puternica. Eu sunt mandru ca sunt roman, chiar daca unii care au uitat de aceasta tara incearca sa ne spuna ca nu mai avem o Romanie puternica. Suntem o Romanie puternica si putem dovedi si in Anul Centenarului ca suntem si mai puternici", a conchis Liviu Marian Pop.

Petre Daea si Victor Negrescu, la festivitatile de la Alba Iulia

La festivitatile de la Alba Iulia au mai fost prezenti si ministrul Agriculturii, Petre Daea, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

La randul sau, ministrul Negrescu a afirmat ca este important ca de Ziua Nationala sa fie transmis un mesaj de unitate si, de asemenea, ca Romania trebuie sa foloseasca Anul Centenar pentru a arata ce inseamna in plan european.

"In primul rand, ma bucur sa fiu ca in fiecare an la Alba Iulia. Le urez 'La multi ani!' tuturor romanilor, La multi ani, Romania! Este foarte important sa folosim aceasta zi pentru a transmite din nou un mesaj de unitate, sa aratam ca ceea ce inseamna identitatea noastra nationala este importanta pentru fiecare dintre noi", a declarat Victor Negrescu.

Ministrul a opinat ca in Anul Centenar ar trebui sa ne reamintim de personalitatile istorice care au marcat istoria si Romania, scrie Agerpres.

"Anul Centenar este un moment in care, intr-adevar, trebuie ca sa aniversam ceea ce inseamna istoria Romaniei, sa ne reamintim personalitatile care ne-au marcat istoria, sa vorbim despre ceea ce inseamna Romania, sa vorbim despre ceea ce inseamna Romania de astazi in context european si, mai ales, de ce nu, sa cautam sa promovam Romania si mai mult. De aceea este important sa incepem cu partea istorica. In acest sens, eu, ieri (joi - n.r.), am fost la mormantul cardinalului Iuliu Hossu, cel care a citit Proclamatia de la 1 Decembrie, pentru a ne reaminti si aceste personalitati care sunt importante pentru istoria noastra. Uneori, din pacate, acestea sunt ignorate. Cred ca e foarte, foarte oportun, cu ocazia Centenarului, sa vorbim mai mult despre acesti oameni care ne-au marcat istoria nationala", a adaugat Negrescu.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.