Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a anuntat ca suspenda provizoriu acreditarea Laboratorului din Bucuresti, din cauza nerespectarii Standardelor Internationale pentru Laboratoare (ISL). 
"Suspendarea provizorie, care a intrat in vigoare la 29 noiembrie 2017, interzice laboratorului de la Bucuresti efectuarea oricaror activitati antidoping, incluzand toate analizele de urina si sanguine. Suspendarea ramane in vigoare pana cand procedurile disciplinare vor fi efectuate de o comisie independenta de disciplina, care va fi mandatata sa faca recomandari presedintiei Comitetului Executiv al WADA, cu privire la situatia acreditarii WADA a laboratorului. In perioada suspendarii provizorii, probele care nu au fost inca analizate la Bucuresti, probele aflate in procedura de confirmare si orice proba pentru care a fost raportat un Rezultat Analitic Pozitiv trebuie transportate in singuranta la alt laborator acreditat WADA. Acest lucru este necesar pentru a asigura o analiza continua de inalta calitate a probelor, care ajuta la pastarea increderii sportivilor in acest proces si in largul sistem antidoping”, se arata in comunicatul WADA, potrivit Digi24.ro.

Laboratorul din Bucuresti era singurul din Europa de Est acreditat de Agentia Mondiala Antidoping. A primit acreditarea internationala din partea WADA la 29 iulie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.