Casa Regala a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Nationale si a anuntat ca Principesa Margareta a hotarat anularea calatoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie.

"Principesa Maria a ajuns joi seara la resedinta privata din Elvetia a Majestatii Sale Regelui Mihai. Principesa va sta alaturi de tatal sau pana la mijlocul saptamanii viitoare. Datorita starii de sanatate a Majestatii Sale, Custodele Coroanei a decis, cu parere de rau, anularea calatoriei cu Trenul Regal de 1 Decembrie, din acest an. Calatoria simbolica a Trenului Regal pe traseul prevazut pentru ziua de astazi va fi reprogramata la o data in cursul anului 2018", a anuntat Casa Regala vineri dimineata, conform digi24.ro.

In ceea ce priveste starea de sanatate a Regelui, Principesa Margareta a declarat miercuri: "Sanatatea Majestatii Sale paleste. Dar in seara aceasta, fac in fata tuturor romanilor legamantul ca lumina calauzitoare a Regelui, farul unei Romanii drepte si indreptatite, nu se va stinge niciodata".

Mesajul Familiei Regale de 1 Decembrie


"In zi de fericita si optimista sarbatoare, aducem omagiu natiunii romane, care a facut sacrificiu de sange pentru unirea tarii. Gandul nostru se indreapta catre Regele Ferdinand Intregitorul si Regina Maria, precum si catre Regele Carol I si Regina Elisabeta, cei care, prin lucrarea lor desavarsita, au facut posibila ziua de 1 Decembrie.

Ziua Marii Uniri, devenita de cateva decenii ziua nationala, este incheierea unei jumatati de secol binecuvantata din istoria noastra moderna. La 1 decembrie 1918 au fost implinite nu doar idealuri ale romanilor, ci si mari deziderate politice nationale, incepute cu o jumatate de secol mai devreme, cand s-au pus bazele constitutionale ale Statului roman modern: 10 mai 1866 – venirea lui Carol I ca Domnitor al Principatelor Romane Unite; 30 iunie 1866 - promulgarea Constitutiei Romaniei; 10 mai 1877 - Independenta Romaniei; 10 mai 1881 – Incoronarea primului rege al Regatului Romaniei",
se arata in mesajul transmis de Familia Regala, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.