Principesa Margareta a declarat miercuri, la Seara Regala a Corpului Diplomatic, desfasurata in Sala Tronului, ca sanatatea Regelui Mihai paleste.

"De-a lungul vietii mele, farul luminos a tot ce am infaptuit a fost tatal meu; ori de cate ori m-am intrebat ce cale sa iau, nu a trebuit decat sa ma uit la acel far si sa primesc raspunsul corect", a afirmat principesa la finalul discursului rostit cu ocazia Serii Regale a Corpului Diplomatic, desfasurata in Sala Tronului, potrivit Digi24.

Ea a vorbit despre starea precara a sanatatii tatalui sau, Regele Mihai, si, in contextul referirii la angajamentele publice pentru anul viitor in interesul Romaniei, a dat asigurari ca lumina calauzitoare a fostului suveran nu se va stinge.

"Sanatatea Majestatii Sale paleste. Dar in seara aceasta, fac in fata tuturor romanilor legamantul ca lumina calauzitoare a Regelui, farul unei Romanii drepte si indreptatite, nu se va stinge niciodata", a spus Principesa Margareta.

In discursul sau Custodele Coroanei a amintit ca tatal sau prezida in acelasi loc reuniuni similare, dar in vremuri sumbre.

"Imi pare rau ca Majestatea Sa Regele nu poate fi in aceasta seara cu noi, dar stiu ca ar fi primul care ar evidentia faptul ca Romania este astazi intr-o pozitie incomparabil mai buna. Tara noastra este membru al Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice, o retea de organizatii care face absolut imposibila o noua impartire a sferelor de influenta in Europa si, prin urmare, nu numai ca ne sprijina stabilitatea astazi, dar si asigura securitatea si prosperitatea noastra in viitor".

Regele Mihai I - ultimul monarh din tarile Europei de Est - s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

Citeste si:
Concursul de Eleganta Sinaia 2019: marele premiu a fost castigat de...
Concursul de Eleganta Sinaia...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.