Peste un sfert din populatia Romaniei are edentatie totala, pozitionand tara noastra in topul statelor care inregistreaza cele mai grave si accentuate probleme dentare din Europa.

''Edentatia totala (lipsa dintilor, n.r.) ar putea deveni o afectiune ce va tine de domeniul trecutului, cercetarea stiintifica medicala stomatologica, tratamentele inovative, tehnologia si echipamentele medicale de ultima ora demonstrand in secolul XXI ca stomatologia contemporana imbunatateste substantial calitatea vietii unui pacient cu deficiente dentare'' , a declarat dr. Florian Obadan, potrivit Agerpres.

Statisticile arata ca o treime dintre romanii care ajung la medicul stomatolog prezinta o edentatie accentuata, in schimb ce mai mult de un sfert din populatia totala a Romaniei, in special cea din mediul rural, sufera de o edentatie totala, pozitionand tara noastra in topul statelor care inregistreaza cele mai grave si accentuate probleme dentare din Europa.

Principalii factori de risc — fumatul, alimentatia, poluarea — sunt coroborati cu nivelul de trai scazut, al educatiei medicale deficitare si, totodata, cu o igiena dentara precara sau inexistenta, la care se adauga neprezentarea periodica la medicul dentist.

''Totusi, pentru pacientii care prezinta o edentatie partiala sau totala si care se prezinta la medic, tratamentul cu implant dentar, recent si de tip fast&fixed (in aceeasi zi) reprezinta astazi solutia revolutionara stomatologica care imbunatateste substantial calitatea vietii acestor pacienti, iar in Romania se inregistreaza constant o crestere a interesului pacientilor fata de tratamentele cu implanturi dentare'', au punctat stomatologii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.