Reprezentantii Facebook explica, intr-un articol pentru BuzzFeed News in legatura nemultumirea a zeci de persoane care au avut contul blocat, nu au putut posta sau le-au fost sterse postarile in perioada protestelor din 26 noiembrie, din Bucuresti si din tara, de ce s-a ajuns la aceasta situatie.

O purtatoare de cuvant al Facebook a precizat pentru site-ul BuzzFeed News, intr-un amplu articol pe subiectul protestelor si a situatiei politice din Romania, ca „un numar de pagini au fost blocate temporar din cauza unei erori (bug, n.red.) in sistemele automate”.

Ppurtatoarea de cuvant nu a specificat daca aceste pagini au fost blocate in urma unei campanii de sesizare a Facebook cu privire la continutul publicat de catre persoanele blocate, scrie Digi24.

Articolul mentioneaza ca e vorba de pana la 100 de conturi care au fost afectate.

Zeci de romani s-au plans ca au avut conturile blocate pe Facebook sau ca nu au putut sa publice noi imagini pe conturile lor, dupa ce au distribuit sau au publicat materiale legate de protestele fata de legile justitiei. Unii dintre ei au fost informati ca postarile lor sunt „suspecte de spam”, „incalca standardele comunitatii” sau „folosesc incorect” unele instrumente ale retelei de socializare.

Printre ei se numara si filosoful Mihai Sora.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.