Plutonierul Ionut Butoi, unul dintre medaliatii de la Jocurile Invictus din Toronto, isi anunta retragerea din echipa printr-o postare pe pagina sa de Facebook, punctand ca s-a saturat sa fie "bataia de joc a domnului colonel Anghelescu"

Ionut a fost ranit in 2008, dupa explozia unui dispozitiv improvizat si si-a fracturat coloana, ramanand paralizat de la brau in jos.

"Cea mai mare rusine pe care am putut sa o primesc ca sportiv... medalia de aur si argint sa fie egala cu medalia de bronz... dupa calculele unui domn colonel din MApN! Asta este... anunt cu regret ca voi parasi ECHIPA INVICTUS ROMANIA... m-am saturat sa fiu bataia de joc a domnului colonel Anghelescu care conduce acest proiect!!", a declarat romanul medaliat cu argint la tir cu arcul, potrivit Adevarul.ro.

Ministerul Apararii i-a premiat pe militarii din echipa Invictus pentru "forta si taria de caracter de care au dat dovada si pentru rezultatele deosebite obtinute in urma participarii la Invictus Games".

Potrivit informatiilor furnizate de oficialii prezenti la ceremonia de premiere, Ionut Butoi ar fi fost nemultumit de recompensa primita, precizand ca aceasta nu corespunde nici grilei stabilite de Guvern si nici asteptarilor lui.

In urma unei hotarari de Guvern, pentru rezultatele obtinute, romanii participanti la Jocurile Invictus vor primi 7.000 de lei pentru locul al V-lea, 9.000 de lei pentru locul al IV-lea, 12.000 de lei pentru locul al III-lea, 15.000 de lei pentru al II-lea si 20.000 de lei pentru primul loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.