Cateva sute de angajati ai APIA protesteaza, miercuri, in fata Guvernului, ei reclamand ca de la 1 ianuarie ar urma sa le fie reduse substantial salariile si ca sunt discriminati fata de angajatii din Bucuresti ai APIA.

La protest participa angajati ai agentiilor APIA din mai multe judete.

Angajatii APIA din agentiile judetene au declansat proteste in urma cu doua saptamani, pichetand sediile institutiilor.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, spune ca legea salarizarii va duce la scaderea salariilor angajatilor APIA din teritoriu, cu sume cupinse intre 700 si 2.800 de lei, incepand cu 1 ianuarie.

"Impactul Legii salarizarii asupra veniturilor este foarte mare, dar nu si pentru angajatii de la nivel central, care nu vor fi afectati. Ceea ce cerem noi este o salarizare unitara, sa fim pe aceeasi grila de salarizare toti angajatii APIA, fara discriminari", a declarat Mateescu, potrivit News.ro.

El a adaugat ca protestele vor dura pana la solutionarea problemelor ridicate, despre care Guvernul a fost instiintat de cateva luni.

Actiunea de protest a inceput la ora 10.00, fiind programata sa se incheie la ora 15.00.

De la ora 13.00 va avea loc sedinta Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.