SRI a reactionat dupa ce Claudiu Manda, presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI a afirmat ca cel mai probabil va cere demisia generalului SRI Dumitru Dumbrava.

"Serviciul Roman de Informatii a luat act de declaratia facuta in mass-media de catre presedintele Comisiei Parlamentare de Control asupra activitatii SRI, domnul senator Claudiu Manda, privind posibila solicitare de demisie a unui ofiter cu atributii administrative din cadrul SRI.

Biroul Executiv al Consiliului Director din SRI solicita tuturor membrilor Comisiei sa nu implice Serviciul in niciun fel de joc politic, manifestandu-si totodata determinarea de a continua cooperarea corecta si de buna credinta in conformitate cu cadrul normativ care reglementeaza relationarea interinstitutionala.

Pentru a elimina suspiciunile mentionate de presedintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, in ceea ce priveste corespondenta intre SRI si Comisie, Biroul Executiv a hotarat ca dialogul interinstitutional sa nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului.

SRI ramane consecvent respectarii principiilor democratice si a statului de drept si determinat sa apere securitatea cetatenilor in conditii de deplina legalitate si neutralitate", se arata intr-un comunicat al Serviciului Roman de Informatii.

"Vom avea maine sedinta de comisie. O sa discutam aspectele spuse de domnul Dumbrava. Probabil ca-i vom cere demisia, pentru ca nu putem continua discutia cu domnul Dumbrava din functie de secretar general al SRI", a declarat luni Claudiu Manda, citat de hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.