Presa internationala scrie despre protestele de la Bucuresti si din tara fata de proiectele de modificare a legilor justitiei.

Zeci de mii de romani s-au strans la Bucuresti si in alte orase din Romania, duminica, pentru a protesta fata de aceste modificari, anunta agentia Reuters.

“Hotii, Hotii”, au strigat protestatarii in fata sediului Guvernului, 30.000 de persoane adunandu-se in Bucuresti iar alti 20.000 in alte 70 de orase, noteaza sursa citata.

Si Associated Press scrie despre protestele de la Bucuresti si din majoritatea marilor orase din Romania.

"Protestatarii, care au avut un mic conflict cu fortele de ordine, au numit partidul de guvernamant drept "ciuma rosie", mii de persoane adunandu-se pe strada la Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Sibiu si Constanta", a precizat agentia.

Anca Preoteasa, in varsta de 28 de ani, care lucreaza in vanzari, acuza Guvernul ca vrea sa preia controlul "asupra sistemului de justitie pentru a-si rezolva problemele legale, dar nu vom accepta asta", scrie AP, stirea fiind preluata si de Washington Post.

Si AFP si Belga au transmis informatii despre manifestatiile din Romania, unde mii de persoane au manifestat impotriva guvernului de stanga, acuzat ca se opune luptei anticoruptie.

Mii de oameni au protestat, duminica seara, in Bucuresti si mai multe orase din tara, reuniti sub sloganul ”#Ati reusit, ne-ati unit”, mobilizarea facandu-se pe retelele de socializare, scrie News.ro.

Peste 40 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical si Cartel Alfa ai chemat romanii sa ceara in strada retragerea legilor Justitiei, respingerea in Parlament a Ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului.

Protestele au fost anuntate pentru duminica in Bucuresti si in aproape 80 de orase, precum si in strainatate, la Milano, Zurich, Birmingham si Paris.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.