Presedintele Klaus Iohannis a transmis, sambata, condoleante presedintelui Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi, in urma atacului terorist comis asupra unei moschei in nordul peninsulei Sinai. Seful statului a condamnat ”cu fermitate” atentatul in urma caruia peste trei sute de persoane au murit si peste o suta au fost ranite.

Condam cu fermitate atentatul sangeros care a avut loc in Egipt, la 24 noiembrie a.c., curmand numeroase vieti nevinovate si ranind peste o suta de persoane. Romania considera inacceptabile asemenea acte de violenta extreme, care nu au nicio justificare. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea, la nivel international, a extremismului si a terorismului. Am speranta ca prin efortul nostru conjugat vom putea promova toleranta si intelegerea pentru ca cetatenii nostri sa traiasca in pace si siguranta”, se arata in mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Totodata, seful statului a transmis condoleante si ganduri de compasiune poporului egiptean si familiilor afectate, precum si insanatosire grabnica celor raniti.

Peste trei sute de persoane, dintre care 27 copii, au fost ucise, vineri intr-un atac cu bomba si armat la o moschee, in nordul instabilului Sinai egiptean.

Au fost intre 25 si 30 de atacatori care aveau par lung si barba, erau imbracati in haine de camuflaj si fluturau un banner negru, inscriptionat cu juramantul de credinta musulman. Aceasta ar putea fi o descriere a drapelului Statului Islamic, noteaza AFP.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.