Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a crescut cu 2,4 miliarde de dolari, la 100,3 miliarde de dolari, dupa ce actiunile retailerului online au urcat vineri cu peste 2% datorita optimismului investitorilor legat de vanzarile de Black Friday, relateaza Bloomberg.

Cumparaturile online care au avut loc de Black Friday au crescut cu 18,4% fata de anul trecut, potrivit datelor publicate de compania Adobe Analytics, iar investitorii mizeaza ca Amazon va atrage o parte mai mare din cheltuielile online, in sezonul cumparaturilor de iarna.

Prin depasirea pragului de 100 de miliarde de dolari, Bezos, in varsta de 53 de ani, devine primul miliardar care reuseste acest lucru din 1999, cand performanta a fost realizata de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Averea lui Bezos s-a marit cu 32,6 miliarde de dolari de la inceputul acestui an, inregistrand cea mai mare crestere in cadrul indicelui Bloomberg al miliardarilor, care include 500 de persoane. Numai in aceasta saptamana actiunile Amazon au avansat cu 5%.

Jeff Bezos a intrebat pe Twitter cum poate sa ajute oamenii

In timp de averea lui Bezos atinge noi maxime, vor aparea probabil mai multe intrebari legate de ceea ce intentioneaza sa faca cu banii. Spre deosebire de Bill Gates, care a fost cel mai bogat om din lume pana cand a fost depasit de Bezos in octombrie, si de investitorul american Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, cu 78,9 miliarde de dolari, co-fondatorul Amazon nu s-a implicat prea mult in activitati caritabile.

Bezos abia a inceput sa se concentreze pe actiuni filantropice, iar in iunie a solicitat pe Twitter idei despre cum poate sa ajute oamenii.

Incepand din 2002, Bezos a renuntat la actiuni Amazon in valoare de circa 500 de milioane de dolari, la preturile actuale, potrivit unei analize realizate de Bloomberg. Miliardarul a anuntat in luna aprilie ca va vinde in fiecare an actiuni Amazon de 1 miliard de dolari, pentru a finanta compania sa din industria spatiala, Blue Origin.

Gates, in varsta de 62 de ani, are o avere de 86,8 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, care ar fi valorat peste 150 de miliarde de dolari daca nu ar fi renuntat la actiuni Microsoft de 700 de milioane de dolari si la 2,9 miliarde de dolari in numerar si alte active, pentru finantarea actiunilor filantropice.

Averea lui Bezos si datele referitoare la actiunile Amazon reflecta cotatiile de la inchiderea de vineri a bursei din New York.

Citeste si:
Jeff Bezos se pensionează! Cui va preda conducerea imperiului Amazon
Jeff Bezos se pensionează!...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.