Lidia Bodea, directorul general Humanitas, a demisionat din Asociatia Editorilor din Romania (AER) in semn de protest fata de lansarea vineri, la Targul International de Carte de Invatatura Gaudeamus, a cartii lui Dan Voiculescu.

Intr-o scrisoare publicata pe Facebook si adresata presedintelui si directorului executiv al AER, Lidia Bodea si-a anuntat demisia din asociatie.

"Va rog sa luati act de demisia mea din calitatea de membru al Comitetului Director al Asociatiei Editorilor din Romania. Va asigur ca este o decizie indeajuns cumpanita, cu atat mai mult cu cat ea vine la capatul a mai bine de zece ani de cand, in urma voturilor acordate in Adunarile Generale AER, am asumat acest mandat. De fapt, este o hotarare pe care o iau tocmai pentru ca nu am reusit sa raspund asa cum mi-as fi dorit increderii acordate de catre cei care m-au votat si care au considerat ca prezenta mea in Consiliul Director va fi o garantie a respectarii statutului AER. Din pacate, de catava vreme constat ca, desi primul chemat sa asigure respectarea statutului, Consiliul Director pare a fi primul dispus sa-l ignore, cel putin in punctele in care acesta vorbeste despre ”prestigiu, imagine, conduita ireprosabila, criterii calitative si nu cantitative, spirituale si nu comerciale, departe de orice ingerinte sau presiuni de ordin politic, ideologic, nationalist-sovin”, a scris directorul general al editurii Humanitas.


"Nu-mi fac iluzia ca gestul meu va schimba foarte mult lucrurile, dar il prefer lipsei de reactie si traditionalului ”sa-nchidem ochii”. Suntem in plin targ de carte si vede prea multa lume ceea ce noi, inauntrul Asociatiei, preferam sa ne prefacem ca nu vedem: vi se pare ca, lansand astazi la ora 14.00 paginile cu titlul "Lupta politica", autor Dan Voiculescu, comentata de Dan Puric, Adrian Nastase, Mircea Diaconu, Bogdan Chirieac, Sorin Rosca Stanescu, Mugur Ciuvica si Victor Ciutacu, editura RAO slujeste „prestigiul si conduita ireprosabila” a editorului roman, „departe de orice ingerinte de ordin politic, ideologic, nationalist-sovin”?", a continuat Lidia Bodea.

"In discutie nu e, desigur, dreptul legal al unui editor de a publica ce-i place si de a-si comenta fapta editoriala cu cine-i place. In discutie e insa moralitatea. Mai exista si asa ceva pe lume. In numele cenzurii morale, noi nu umblam goi pe strada. Iar in raport cu ea, ceea ce se-ntampla acum la Gaudeamus e mai mult decat poate suporta bunul simt: este expunerea urateniei in mijlocul unei multimi care a venit acolo pentru splendoare, nu pentru abjectie".

Citeste si:
Salariile uriașe de la Poliția Locală București: până la 18.000 de...
Salariile uriașe de la...

Dan Voiculescu a lansat vineri, la standul editurii RAO, cartea "Lupta politica" vol II, in prezenta "colegilor de celula", dupa cum declara, Sorin Rosca Stanescu si Adrian Natase.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.