Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a negat ca suspendarea din functie a presedintelui Klaus Iohannis ar fi pe agenda coalitiei, spunand ca nu stie cine a lansat aceasta tema.

"Nu ştiu cine a lansat această temă, cred că trebuie să îi întrebaţi pe cei de la PNL mai degrabă. Nu stau să fac speculaţii la speculaţii. Nu, în mod clar şi lipsit de orice echivoc. Nu!", a declarat Tăriceanu.

Pe de alta parte, intrebat la RFI daca, in opinia sa, ca parlamentar PSD, ar trebui sa se discute in partid despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, Liviu Plesoianu a raspuns: „In opinia mea, da, dar in urmatoarele doua spete. Prima: cea legata de articolul din Constitutia Romaniei, care spune ca presedintele trebuie sa fie mediator in societate. Or, in momentul in care un presedinte iese in geaca rosie pe strada, instigand, incitand la proteste menite sa darame un Guvern, ca despre asta a fost vorba si nu despre altceva, atunci acel presedinte nu-si mai exercita rolul constitutional de mediator”.

Plesoianu a sustinut ca acum suntem in fata unei posibile noi spete.

Daca domnul Tudorel Toader solicita revocarea din functie a doamnei Kovesi si o face inclusiv in baza faptului ca doamna Kovesi a incalcat Constitutia si nu a respectat deciziile CCR, inclusiv ultima, publicata acum o saptamana in Monitorul Oficial, care o vizeaza direct, deci daca domnul Tudorel Toader trimite cererea de revocare pe masa domnului Iohannis, iar domnul Iohannis o rupe in bucatele si spune ca totul e in regula cu doamna Kovesi, atunci iar exista un temei de suspendare, pentru ca tot Constitutia spune ca intaiul garant al respectarii Constitutiei trebuie sa fie insusi presedintele Romaniei. Or, daca presedintele Romaniei spune ca este in regula ca cineva, oricine ar fi, doamna Kovesi, doamna Popescu, doamna Ionescu, daca este in regula ca cineva sa incalce Constitutia si deciziile CCR, inseamna ca-si asuma aceste incalcari si nu-si mai respecta rolul la care-l obliga Constitutia. Acesta fara doar si poate e temei de suspendare, dupa parerea mea”, a sustinut deputatul PSD.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a avertizat luni ca are semnale din ce in ce mai serioase ca majoritate PSD - ALDE pregateste suspendarea din functie a presedintelui Klaus Iohannis din dorinta de a-i salva pe Liviu Dragnea si pe Calin Popescu Tariceanu ”de consecintele faptelor lor”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.