Kovesi a participat, marti seara, la dezbaterea "Legile justitiei. Statul de drept in pericol", organizata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22, la care au luat parte, intre altii, liderul PNL, Ludovic Orban, Gabriel Liiceanu, magistratii Bogdan Mateescu si Andreea Chis de la CSM. Andreea Chis si Bogdan Mateescu.

Intrebata de catre Andreea Pora despre o posibila revocare a sa din functie si daca are un "plan C" pentru o astfel de situatie, Kovesi a spus ca ea isi va face treaba pana in ultima zi.

"Din punctul meu de vedere, exista un singur plan, cel putin in privinta DNA - sa ne facem teaba. Pana in ultima zi, acest lucru o sa il fac si eu. Pana in ultima zi de mandat sau pana in ziua in care se cere revocarea sau ce se mai poate cere. Nu am niciun fel de emotie cu privire la acest lucru", a declarat procurorul sef al DNA.

Kovesi a mai spus ca adoptarea modificarilor asupra legilor justitiei va avea efecte si consecinte grave, mai ales in ceea ce priveste independenta justitiei.

"Indiferent de ce se intampla in spatiul public, indiferent de cata presiune a fost sau va fi, noi, cei din DNA, o sa ne facem treaba. Ca ne facem bine, repede, asta nu stiu, o sa tragem concluziile la sfarsitul anului. Cert este ca o sa continuam sa ne spunem punctul de vedere pe acele modificari care ne vor afecta activitatea si pana in ultima zi a mandatului eu o sa imi fac treaba si la fel si colegii mei", a mai spus Kovesi la dezbaterea GDS.