Ceremonia de decernare a titlului a avut loc sambata, 11 noiembrie a.c., la Gala Tineretului din Romania, in cadrul Summitului Tinerilor. Evenimentul a fost gazduit de Bacau, actuala Capitala a Tineretului din Romania.

In prezent, programul national Capitala Tineretului din Romania se afla sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, recunoastere care confirma valoarea acestui concept.

Baia Mare este noua Capitala a Tineretului

„Ne bucuram ca Baia Mare a fost aleasa urmatoarea Capitala a Tineretului din Romania cu #UTurn, conceptul ales de noi. Acest titlu nu este al nostru, ci al tinerilor din Baia Mare si din Romania. Ne vedem anul viitor la Baia Mare, Capitala Tineretului din Romania 2018-2019”, declara Daniel Orza, reprezentant Baia Mare, Capitala Tineretului din Romania

Baia Mare isi va desfasura mandatul in perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019. Pe langa titlul de Capitala Tineretului din Romania, Baia Mare a castigat si premiul in valoare de 50.000 de Euro, oferit de Banca Comerciala Romana, co-initiator al programului national Capitala Tineretului din Romania. Acest premiu reprezinta un punct de pornire pentru finantarea proiectelor propuse de orasul castigator al titlului, dar si o resursa disponibila pentru contributia proprie in atragerea de surse aditionale de finantare.
#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, isi propune sa testeze de-a lungul unui an un program menit sa creeze oportunitati atractive pentru tineri, astfel incat acestia sa fie activi si determinati sa ramana si sa se implice in comunitate. Programul va beneficia de sprijinul autoritatilor locale, organizatiilor neguvernamentale de tineret, grupurilor informale de tineri, institutiilor si mediului de afaceri.

Un juriu independent, alcatuit din reprezentanti ai sectorului neguvernamental de tineret, ai mediului privat, ai organizatiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare si ai unor institutii publice, au evaluat candidaturile celor trei orase finaliste. Jurizarea a fost facuta in functie de o serie de criterii, printre care motivatia care a stat la baza fundamentarii candidaturii, coerenta viziunii, a misiunii si a obiectivelor, si corelarea proiectelor propuse cu strategii si documente de politici publice de tineret.

A doua competitie organizata in cadrul acestui program national, care functioneaza pe principii similare cu Capitala Europeana a Tineretului, titlu detinut de Cluj-Napoca in 2015, a atras un numar impresionant de candidaturi: Alba Iulia, Baia Mare, Galati, Iasi, Ploiesti, Satu Mare si Suceava. In finala competitiei de proiecte s-au calificat orasele: Baia Mare, Iasi si Satu Mare. neguvernamentale de tineret si cu mediul privat pentru a pune tinerii din Romania in centrul procesului de dezvoltare urbana.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Potrivit unui comunicat remis 9am, programul este coordonat de Guvernanta Capitalei Tineretului din Romania – Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Federatia Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT si Banca Comerciala Romana (BCR) - si isi propune sa dezvolte modul in care autoritatile locale colaboreaza cu organizatiile neguvernamentale de tineret si cu mediul privat pentru a pune tinerii din Romania in centrul procesului de dezvoltare urbana.

Mai multe detalii despre programul Capitala Tineretului din Romania gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.