Deputatul de Prahova Dan Radulescu sustine ca un prieten i-a povestit cum atat fiul sau, cat si un alt elev au fost tunsi de o profesoara in timpul orelor, la Colegiul National ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploiesti, scrie ziare.com.

"Va amintiti vremurile acelea, cand pe unii-i ridica militia si-i tundea-n duba? Ori, vorba zeflemitoare, 'ia, ba, cinci lei si tunde-te!'? Ori, anii 90, cand minerii-i tabaceau bine pe cei cu o frizura necorespunzatoare? Ei, bine, acele vremuri nu sunt atat de indepartate, precum ati fi tentati sa credeti...

Astazi, m-a sunat Razvan Ionita. Avea o voce gatuita de indignare. Baiatul lui este elev intr-a saptea la Colegiul National Alexandru Ioan Cuza din Ploiesti. De o buna bucata de vreme era tachinat de doamna profesoara de matematica, nu pe motiv ca nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru ca, in viziunea dumneaei, micutul nu corespundea – avea parul lung. Degeaba tatal i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumarate ori cum sta treaba, doamna, nu si nu. Pana astazi. Cand a pus cativa colegi sa-i masoare parul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfeca si l-a tuns. A urmat inca un coleg de clasa, la fel de 'necorespunzator'. Nu a contat ca acei copii au 13 ani. Ca s-ar fi putut speria si reactiona cumva, incat sa se intample o tragedie, calea dintre o foarfeca si un ochi, o ureche sau o mana, fiind extrem de mica, mai ales in aceste cazuri. Nu! Nu a contat pentru onorabilul cadru didactic ca gestul sau necugetat poate lasa urme adanci in dezvoltarea psiho-emotionala a celor doi adolescenti! Nici ca, in urma unei plangeri la politie – care si sper sa se intample – poate fi acuzata de vatamare corporala.

Am sunat acum la secretariatul colegiului. Doamnele directoare sunt plecate. Luni...

Consider ca aceasta doamna profesoara nu onoreaza invatamantul romanesc!", a scris deputatul Dan Radulescu pe Facebook.

"Diriginta a tuns mai putin de 1 cm dintr-o suvita. Eu am fost de fata, fiind un coleg al copilului. In plus, la fiecare 10 minute copilul isi baga mana in par si nu avea nici o idee la ce zicea profesoara", a comentat un martor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.