Aproape o suta de noi cazuri de rujeola s-au inregistrat in ultima saptamana, cele mai multe, respectiv 20, in judetul Mures. Alte patru judete au avut peste zece cazuri confirmate prin analize de laborator, dar nu s-a mai inregistrat niciun deces. Numarul total de cazuri inregistrate depaseste 9.800 de la debutul epidemiei.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numarul total de cazuri de rujeola inregistrate in Romania este 9.822, 94 fiind confirmate in ultima saptamana.

Douazeci dintre cazurile noi de boala s-au inregistrat in judetul Mures, 19 in Brasov, 16 in Ialomita, 14 in Neamt si 13 in Calarasi. S-au mai inregistrat cinci imbolnaviri in Bucuresti si cate una in Harghita si Ilfov.

Potrivit CNSCBT in ultima saptamana nu a fost inregistrat niciun deces, numarul acestora fiind de 35 de la debutul epidemiei, in urma cu un an. Cele mai multe decese, respectiv noua, s-au inregistrat in judetul Timis unde sunt, de altfel, si cele mai multe cazuri confirmate – 1.228. S-au mai inregistrat sapte decese in Dolj, sase in Arad, trei in Caras-Severin si cate unul in Bihor, Brasov, Cluj, Calarasi, Neamt, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti), scrie News.ro.

S-au inregistrat cazuri de rujeola in 41 de judete, Tulcea fiind singurul judet fara niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au mai inregistrat in judetele arad si Caras-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.