Mai multe festivaluri de film si unul de teatru independent, targ de Sfintii Mihail si Gavriil la MNTR, concerte pop si rock, la salile Palatului si Polivalenta, dar si in cluburi din Bucuresti, se numara printre evenimentele care au loc in acest sfarsit de saptamana in Capitala.
Festivalul Filmului Francez - Cea de-a 21-a editie a evenimentului a inceput joi, la Bucuresti, si continua pana pe 16 noiembrie, la Cinema „Elvire Popesco”, unde sase filme de debut alese dintre cele mai interesante prime creatii cinematografice aparute in ultima perioada au fost incluse in competitie.

Una dintre principalele atractii va fi sectiunea Realitatea Virtuala. Un program experimental atat in ceea ce priveste forma, cat si selectia si care va deschide noi piste de reflectie asupra evolutiei cinematografului spre noile versiuni hi-tech de maine, modelate de realitatea virtuala, fictiunile interactive, webdocumentarele.

KINOdiseea - Festival ajuns la a noua editie, va avea loc pana pe 15 noiembrie si propune doua competitii internationale de lungmetraje, pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 14 ani si pentru tinerii cu varste de peste 15 ani. Proiectiile sunt programate la Cinema Muzeul Taranului, Cinema Eforie, Cinema Pro si in cortul KINOdiseea din Piata Universitatii.

Festivalul National de Teatru Independent (FNTi), evenimentul anual dedicat scenei independente autohtone, aflat la cea de-a cincea editie, are loc intre 9 si 12 noiembrie la Bucuresti, urmand sa prezinte publicului de toate varstele o oferta variata de spectacole, inclusiv premiere absolute, show-uri muzicale si productii multimedia.

Spectacolele vor avea loc la Godot Cafe-Teatru, Unteatru, Arte dell’Anima, Teatrul Luni de la Green Hours, Apollo111, Point, Teatrul de Arta Bucuresti si Teatrul Coquette, scrie News.ro.

Targul de Sfintii Mihail si Gavriil este deschis la Muzeul National al Taranului Roman de vineri pana duminica, de la ora 10.00 pana la 18.00. Cincizeci de mesteri si artisti vin din toata tara si targuiesc obiecte din ceramica, tasaturi, icoane, podoabe si obiecte din lemn.

Galeria de Arta Taraneasca scoate in curte haine de sarbatoare, stergare din bumbac, scoarte, lepedee si fete de masa, ulcioare obiecte din lemn, icoane pictate pe lemn sau pe sticla si impletituri.

Vineri, pe scena Salii Mici a Teatrului National Bucuresti, de la ora 19.00, va fi prezentat spectacolul „Dragoste si informatie”, o instalatie teatrala care combina teatrul cu elemente de arta performativa, dans si arta video. Spectacolul este o productie 9G, in regia Irinei Craita-Mandra.

Loredana va sustine vineri si sambata, de la ora 20.00, reprezentatii ale concertulului care marcheaza 30 de ani de la lansarea albumului „Buna seara, iubite”. Sub numele „Ador”, pentru al saptelea an consecutiv, la Sala Palatului, cantareata pregateste un show tematic inovator. Bilete mai sunt valabile doar pentru spectacolul de sambata, la categoria VIP - 200 de lei.

Formatia punk-rock E.M.I.L. isi lanseaza, vineri, printr-un concert in clubul Fabrica, videoclipul „Camarazi”. Biletele costa 40 de lei, iar concertul este programat sa inceapa la ora 21.00. Trupa a fost fondata in 2000 si a lansat patru albume de studio, cel mai recent - „Imens” - datand din 2015.

Sasha, John Digweed si Magdalena vor mixa sambata, la Sala Polivalenta, in cadrul The Mission 17th Anniversary, incepand cu ora 22.00. Biletele au preturi cuprinse intre 80 si 150 de lei.

Grupul britanic rock Uriah Heep va concerta, duminica, de la ora 21.30, la Hard Rock Cafe. Grupul a lansat 24 de albume de studio, cel mai recent fiind „Totally Driven”, aparut in noiembrie 2015. In prezent, trupa este formata din Mick Box (chitara, voce), Phil Lanzon (clape), Bernie Shaw (voce), Russell Gilbrook (tobe) si Davey Rimmer (bas). Pretul unui bilet este de 79 de lei.

In cinematografe, weekendul acest, vor rula in premiera drama romaneasca „Aniversarea”, regizata de Dan Chisu, cu Emanuel Parvu, Razvan Vasilescu si Mircea Albulescu in distributie, cel mai recent lungmetraj al lui François Ozon, „L'amant double”, cu Jacqueline Bisset, Jérémie Renier si Marine Vacth in distributie, filmul francez „Réparer les vivants”, de Katell Quillévéré, cu Andranic Manet, Anne Dorval, Emmanuelle Seigner si Tahar Rahim, si productia maghiara „1945”, regizata de Ferenc Török.

Lungmetraje de fictiune, pelicule experimentale, documentare si de animatie, dar si scurtmetraje fac parte din programul celei de-a 11-a editii a Saptamanii Filmului Maghiar, care va avea loc intre 12 si 19 noiembrie, in Studioul Horia Bernea al Muzeului National al Taranului Roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.