Mama fostului principe Nicolae, Principesa Elena, se declara dezamagita si ingrijorata de faptele fiului sau dupa incidentul care a avut loc cu o zi in urma cand acesta a incercat sa intre cu forta in resedinta Regelui Mihai din Elvetia si apreciaza ca, prin comportamentul sau din zilele trecute, Nicolae "a nesocotit intimitatea, suferinta si demnitatea" fostului suveran. Ea sustine ca Regele Mihai i-a reprosat intr-o scrisoare lui Nicolae ca nu a facut nimic pentru a clarifica paternitate "presuspusului sau copil, o fetita de doi ani", ceea ce este "o lipsa de responsabilitate inacceptabila".

"Sunt foarte dezamagita si ingrijorata de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul sau din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferinta si demnitatea tatalui meu, Regele Mihai. I-am transmis, in trecut, lui Nicolae faptul ca Regele nu doreste sa il vada din cauza comportamentului sau lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea casatoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, intr-o scrisoare privata din 4 august 2017, ca este profund intristat ca Nicolae nu a facut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului sau copil, o fetita de aproape doi ani. Aceasta arata o lipsa de responsabilitate inacceptabila", scrie principesa intr-un comunicat transmis de Casa Regala.

Principesa Elena afirma ca la cea mai recenta vizita a sa la Aubonne, in luna august, tatal sau i-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru pe care fostul principe il stia.

"Regele Mihai a facut cunoscut, de cateva ori chiar in scris, ca motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este ca fiul meu nu are calitatile necesare pentru o pozitie in Casa Regala a Romaniei", scrie principesa, apreciind ca faptele lui Nicolae din aceste zile "sunt profund gresite, moral si uman".

"Fiul meu a dat dovada de dispret fata de Romania, fata de poporul ei si fata de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mama, acest aspect este devastator", conchide ea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.