Ioan N., padurar la Ocolul Silvic Reghin din cadrul Directiei Silvice Mures, a fost agresat si sechestrat de un grup de persoane surprinse in timp ce taiau ilegal arbori din cantonul silvic 3 Cozma, de pe raza localitatii Tonciu, judetul Mures, anunta Romsilva.

Aflat in patrulare intr-o padure de stat administrata de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, padurarul Ioan N. a observat un grup de mai multe persoane, cu doua atelaje, care taiasera ilegal 15 arbori din fondul forestier de stat. Prima caruta a parasit locul, padurarul incercand sa imobilizeze a doua caruta si sa identifice suspectii. In acel moment, acesta a fost lovit din spate cu un obiect metalic, in zona capului, provocandu-i-se leziuni. Ulterior, Ioan N. a fost lovit de mai multe persoane cu obiecte contondente, provocandu-i alte leziuni la nivelul bratelor, piciorului, trunchiului si in zona fetei. Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de catre grupul de suspecti, impiedicandu-l sa foloseasca telefonul mobil pentru a solicita ajutor.

Padurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipiului Reghin, politistii din cadrul IPJ Mures efectuand cercetari in acest caz.

Potrivit unui comunicat remis 9am, de la inceputul acestui an, alti 31 de angajati ai Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au fost agresati de catre hotii de lemne sau de braconieri, in cursul actiunilor de paza a padurilor. Dintre acestia, 12 au necesitat ingrijiri medicale, unul fiind impuscat, iar intr-un alt caz, padurarul fiind deposedat prin forta de arma de serviciu

In acest an, agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva s-au inmultit cu 50%, iar anul trecut au inregistrate 22 de astfel de evenimente.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a intensificat activitatile de paza si control in fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o scadere a taierilor ilegale cu 16,27% anul trecut si cu inca 25,75% in primul semestru al acestui an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.