Un jurnalist aradean a fost batut cu o bata, marti, de un muncitor pentru ca facea fotografii pe santierul de pe pasajul de la CET. 

Valentin Goran, de la Jurnalul Aradean si Aradon, se afla in documentare si era echipat corespunzator, cu vesta refletorizanta, ecuson si legitimatie. Acesta a primit permisiunea de a realiza cateva fotografii din partea dirigintelui de santier.

Muncitorul care lucra pe santier i-a rupt jurnalistului ecusonul si vesta reflectorizanta si a inceput sa il loveasca cu o bata.

Presa locala informeaza ca jurnalistul nu a raspuns violentelor si a incercat sa se apere.

"Dupa ce mi-am terminat treaba, am fost anuntat ca masina, cu care am mers la fata locului, blocheaza un utilaj care trebuia sa stropeasca cu apa nisipul de la intrarea de pe centura spre pasaj dinspre Micalaca, in drept cu CET-ul. Am mers in pas alergator pentru a lua masina. Ei bine, cand am ajuns la autoturism, un muncitor, care misca tot timpul o bata in mana a inceput sa ma injure ca la usa cortului. Am incercat sa ii explic ca voi pleca si ca imi pare rau, dar si ca sunt din presa si am facut o documentare.

A urmat actul de violenta prin care, in mod inexplicabil, muncitorul a rupt vesta si ecusonul cu o smucitura violenta si a inceput sa dea cu bata, cu mana libera si picioarele in mine. Pentru a ma feri de loviturile dirijate spre cap, m-am apropiat foarte mult de muncitor. Am fost lovit in obraz si in mana stanga, in incercarea de a ma apara. Mai apoi, a urmat apelul la numarul unic de urgenta 112 si intr-un timp foarte scurt a sosit si echipajul de jandarmi. Dupa sosirea janadarmilor, muncitorul a aruncat, fireste, bata din mana si a declarat ca ii pare rau de cele intamplate. A dat vina pe faptul ca este cu nervii la pamant si ca este foarte stresat”, a declarat jurnalistul.

"Dupa sosirea jandarmilor, muncitorul a aruncat bata si a declarat ca ii pare rau de cele intamplate. Jurnalistul a ales sa nu mearga in instanta cu acest caz, ci muncitorului sa ii fie aplicata o amenda contraventionala. Doar pentru ca astfel de violente reprobabile sa nu se mai intample. Persoana recalcitranta a primit o sanctiune contraventionala conform Legii 61, in valoare de 200 de lei, pentru provocarea scandalului", a declarat Daniel Monoranu, purtatorul de cuvant al IJJ Arad, potrivit Libertatea.ro.

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...

Jurnalistul a declarat ca nu va merge in instanta, dar muncitorul a primit o amenda contraventionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.