Cardurile de sanatate sunt blocate pentru a doua zi consecutiv. Sistemul informatic al Casei Nationale de Asigurari nu functioneaza. 

Presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, Rodica Tanasescu, anunta ca sistemul informatic nu a functionat nici luni dimineata.

"Sistemul informatic este o problema pentru toti furnizorii din sistem, adica si pentru spitale, si pentru laboratoare, si pentru farmacii, si pentru ambulatorul de specialitate. Absolut tot sistemul medical este afectat cand platforma informatica a Casei Nationale nu functioneaza.

Acelasi lucru s-a intamplat si ieri dimineata, abia dupa-amiaza am putut valida niste servicii, si la fel si vineri. O parte dintre serviciile care apareau semnate cu cardul ieri, azi nu le-am putut urca in sistem si apar nevalidate cu cardul. Deci avem sanse ca peste 3 ani sa vina Curtea de Conturi sa ne imputa nu numai consultatia, ci si valoarea retetei”, a declarat pentru Digi24 Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, informeaza Digi24.ro.

Presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familia a punctat faptul ca reteta si trimiterea sunt obligatiile Casei de Asigurari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.