Arhiespiscopul Tomisului, IPS Teodosie, judecat pentru ca ar fi obtinut pe nedrept fonduri europene, s-a prezentat, marti dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care va decide daca va mentine controlul judiciar in cazul acestuia. IPS Teodosie a spus ca aceasta masura este "o greutate" si pentru studenti, in conditiile in care uneori el nu poate merge la cursuri, iar studentii au astfel de suferit.

IPS Teodosie a spus, la sosirea la ICCJ, ca uneori nu poate ajunge la cursuri, fiind obligat sa se prezinte la politie sau in instanta ca urmare a controlului judiciar, iar studentii au de suferit.

"De ce sa sufere studentii? Abia astept sa se lamureasca si astept deznodamantul acestui proces care dureaza de mai bine de un an si care este ingaduit de Dumnezeu pentru a se vedea ca nu numai cu vinovatie poti fi adus, ci si cu nevinovatie", a spus arhiespiscopului Tomisului, potrivit News.ro.

Magistratii instantei supreme vor decide, marti, daca IPS Teodosie va ramane sub control judiciar. In 30 octombrie,
Curtea de Apel Constanta a decis revocarea controlului judiciar, decizia fiind atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA a cerut ca IPS Teodosie sa ramana sub control judiciar deoarece poate influenta martorii din acest dosar, care urmeaza sa dea declaratii la Curtea de Apel Constanta.

Citeste si:
Tariceanu: Sunt suspect intr-un dosar penal
Tariceanu: Am primit...

Procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, in forma continuata.

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata, in libertate, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrisor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu si Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete avand ca scop obtinerea pe nedrept de fonduri europene, dar si Aurelian Stefan, la data faptei tot mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru tentativa la aceleasi infractiuni.

Potrivit DNA, in perioada 2010 – 2016, Teodosie Petrescu, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, impreuna cu ceilalti inculpati, a folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) in scopul de a primi fonduri europene.

Citeste si:
ÎPS Teodosie, nehotărât în privința vaccinului: „Nu spunem nici da...
ÎPS Teodosie, nehotărât în...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.