Peste o suta de locuitori din satul Traian, judetul Galati, aflati in apropierea cisternei pline cu GPL din care se scurg gaze au fost evacuati, intreaga populatie din zona fiind anuntata de incident, au anuntat, duminica, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Traficul feroviar a fost oprit, iar cel rutier se desfasoara pe rute alternative. Pompierii au decis eliberarea gazului in atmosfera.

Potrivit IGSU, la fata locului, pompierii militari intervin cu patru autospeciale de stingere cu apa si spuma, pentru limitarea potentialelor pericole.

”Populatia din proximitate a fost informata asupra acestui incident si s-a dispus masura evacuarii preventive a peste o suta de locuitorilor din satul Traian si transportul acestora in spatii sigure, pana la finalizarea interventiei”, au precizat reprezentantii IGSU.

Potrivit acestora, in zona, circulatia feroviara a fost intrerupta, iar cea rutiera se realizeaza pe rute alternative, misiunea fiind in dinamica.

Reprezentantii ISU Galati au precizat ca s-a luat decizia eliberarii gazului in atmosfera, operatiunea urmand a dura cateva ore.

Pompierii din Galati intervin, duminica, pentru asigurarea masurilor de securitate la o cisterna incarcata GPL care prezinta scurgeri de gaze. Aceasta a fost trasa pe un camp, la aproximativ un kilometru de Drumul National 25.

Potrivit procedurilor, in asfel de cazuri se instituie o zona de siguranta in jurul cisternei dupa care se analizeaza posibilitatea de trecere a combustibilului in alta cisterna sau de eliberare controlata in atmosfera a gazelor, daca nu se poate transvaza in conditii de siguranta combustibilul.

Nu exista pericol de explozie si nu au rezultat victime in urma incidentului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.