Zece judete din sudul, sud-vestul si centrul tarii se afla, la aceasta ora, sub avertizari cod galben de ninsori si viscol in zonele inalte. In cazul a sapte dintre aceste judete, avertizarile au fost emise de meteorologi inca de dimineata si au fost prelungite pana dupa-amiaza.

UPDATE 13:37 Meteorologii au emis, sambata dupa-amiaza, trei noi avertizari de vreme severa, inclusiv o avertizare cod portocaliu, de vant puternic, lapovita si ninsoare in toata tara, pana luni noapte. De asemenea, vremea se va raci in toate zonele tarii.

Judetele Mehedinti, Gorj si Valcea sunt sub avertizare cod galben de vant puternic si ninsoare, in zona de munte, pana la ora 17, avertizarea fiind emisa initial pana la ora 11.00.

De asemenea, pana la ora 15.00 se afla sub cod galben emis de Administratia Nationala de Meteorologie judetele Prahova, Arges si Dambovita. Sub avertizare cod galben de vant puternic si ninsoare se afla si judetele Brasov si Sibiu, pana la ora 13.00, si Hunedoara si Caras-Severin, pana la ora 12.00.

Meteorologii avertizeaza ca in aceste judete va ninge la altitudini de peste 1600 de metri, iar vantul va sufla cu pana la 100 de kilometri la ora, informeaza News.ro.

Meteorologii au anuntat intensificari temporare ale vantului, precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare la munte si disconfort termic de vineri de la ora 21:00 pana luni la ora 23:00.

Potrivit ANM, din noaptea de vineri spre sambata (27/28 octombrie) si pana duminica dimineata (29 octombrie) vantul va avea intensificari temporare in special in sud-vestul si centrul tarii, cu viteze cuprinse, in general, intre 45 si 55 km/h. La munte, in special, la altitudini de peste 1600 de metri, rafalele vor depasi 65-70 de kilometri la ora, iar pe creste 80-90 kilometri la ora. Trecator, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

De asemenea, duminica (29 octombrie) si luni (30 octombrie) intensitatea vantului va fi in crestere in toate regiunile, iar la munte va sufla tare.

In zona de munte va ninge viscolit si se va depune strat de zapada consistent.

Citeste si:
SUA avertizează Rusia, de luni de zile, în privat, să nu recurgă la...
SUA avertizează Rusia, de...

Temperaturile vor scadea in toata tara, iar intensificarile de vant vor determina amplificarea senzatiei de rece, precizeaza ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.