"Nu comentez ce zic inculpatii", a declarat Laura Codruta Kovesi intr-un interviu cand a fost intrebata despre declaratia lui Victor Ponta, care a spus ca Liviu Dragnea "se ruga de Kovesi si Coldea sa il ajute cu dosarul penal".

"Cat priveste inculpatul de care se face vorbire (Liviu Dragnea - n.red.), sa nu uitam ca a fost trimis in judecata in 2013, dupa ce am preluat mandatul la DNA, a fost condamnat intr-un dosar, a fost din nou trimis in judecata intr-un alt dosar, deci nu cred ca poate spune cineva ca a fost favorizat intr-un fel sau altul, cel putin nu atat timp cat eu am detinut functia", a mai declarat Kovesi, potrivit Hotnews.

"Eu am obligatie de rezerva ca magistrat si nu pot intra in dialog public cu inculpatii, urmaritii, martorii, acesta e motivul pentru care nu comentam aceste declaratii", a mai spus Kovesi in interviul din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro), realizat de Initiativa Romania, in parteneriat cu VICE, Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate si Ambasada Canadei.

"Motivul 2 e ca, poate si ca o chestiune de tactica, au fost intrebari insistente sa comentez declaratii, si in ianuarie am avut o declaratie publica in care am spus ca e prima si ultima oara cind comentez ce spun anumiti inclulpati. Daca ar trebui sa ies zilnic ar trebui sa stau la tv 8-9 ore sa comentez numai aceste lucruri", a mai spus Kovesi.

Interviul integral cu Laura Codruta Kovesi:


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.