Un bebelus in varsta de cateva luni a murit la Spitalul "Louis Turcanu" din Timisoara. Parintii l-au dus la Urgente, iar medicii l-au trimis acasa dupa ce i-au prescris un tratament pentru raceala. Parintii ii acuza pe medici de malpraxis si au depus o cerere la Parchet. 

Cei doi parinti si-au dus micutul la Urgente, iar medicii, dupa ce l-au consultat si au ajuns la concluzia ca e racit, i-au prescris tratament si l-au trimis acasa. La doar cateva ore dupa ce a ajuns acasa, bebelusul nu mai respira.

Parintii s-au intors la spital pentru ca starea copilului era din ce in ce mai rea, dar micutul s-a stins. Autopsia a aratat ca era vorba despre o malformatie la inima.

"Avea 11 luni si cateva zile. A venit in Urgenta si s-a prapadit in cateva ore, a venit seara racit, i s-a dat tratament la domiciliu pentru o banala raceala, a doua zi dimineata a venit din nou la spital. Diagnosticul s-a pus postmortem, este de soc septic, o boala infectioasa care i-a cauzat ceva. Marti, am primit rezultatul autopsiei, este soc septic pe fondul unei aprinderi la plamani si o malformatie la inima. Se putea vedea inainte, daca se cauta, daca avea cineva un semn. Parintii au spus ca a fost sanatos pana in acel moment. Ei au depus o plangere la Parchet, suntem si noi inca in investigatii, avem o comisie care se ocupa de decese”, a declarat Mihai Gafencu, purtator de cuvant la „Spitalul Louis Turcanu” din Timisoara, potrivit Libertatea.ro.

Medicul se apara, spunand ca parintii nu au raportat alte probleme ale copilului.

Conducerea Spitalului de copii "Louis Turcanu" din Timisoara a demarat o ancheta interna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.