Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarile de ploi si vant.

Cod galben. Pana la ora 18.00, "in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura s-au acumulat cantitati de apa in general de 40 – 70 l/mp, iar in dupa-amiaza zilei de marti va continua sa ploua si se vor mai inregistra 20...25 l/mp si izolat 30 l/mp. Temporar vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, dar mai ales in cele sudice, sud-estice si vestice, unde vitezele vor atinge 50...70 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 80 km/h", anunta meterologii.

Cod portocaliu. Tot pana la ora 18.00, "in zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse de peste 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp.

De asemenea, se vor semnala ploi si in restul teritoriului, dar mai ales in jumatatea sudica a Olteniei, sud-vestul si centrul Munteniei si local in zona Carpatilor Orientali, unde cantitatile de apa se vor situa intre 15...20 l/mp. La munte, la altitudini mari, trecator vor fi precipitatii mixte", potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Cod galben.
Pana la ora 23.00, "va continua sa ploua in zona Carpatilor Meridionali, cea mai mare parte a Olteniei, local in Muntenia si in Carpatii Orientali, dar ploile vor diminua treptat in intensitate. In judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita se mai vor acumula cantitati de apa de 20...25 l/mp si izolat 30 l/mp.

Vantul va mai avea intensificari temporare local in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze ce vor atinge 55...75 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta, vor fi rafale de peste 80 km/h", se mai arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.