Angajatii din penitenciare solicita ministrului de Justitie sa le compenseze zilele muncite in conditii improprii. Cererea a venit dupa aprobarea legii care ofera detinutilor bani sau zile scazute din pedeapsa pentru fiecare 30 de zile petrecute in conditii ce nu respecta drepturile omului. 
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Penitenciarelor sustine ca angajatii din penitenciare lucreaza in conditii improprii si propune compensarea prin scaderea varstei de pensionare, sase zile pentru fiecare 30 de zile muncite.

"Guvernantii sunt foarte atenti la nevoile oamenilor din penitenciare. S-au aplecat asupra detinutilor, au dat aceste beneficii, se mai gandesc si la altele, sa dea o compensare de 5 sau 8 euro pentru cei care au plecat din penitenciar si nu au apucat sa beneficieze de aceste 6 zile, considerate ca executate. Sa-si plateasca si datoriile, adica sa plateasca acele sute de mii de ore suplimentare pe care angajatii de penitenciare le fac. Am cerut un soi de egalitate de tratament intre detinutii care primesc toata atentia si angajatii din penitenciare”, a declarat Sorin Dumitrascu, liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Penitenciarelor, potrivit Digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.