Ursul care a atacat ieri un barbat si o adolescenta, in Fagaras, va fi impuscat. Anuntul a fost facut de ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu. 

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat ca ursul care a atacat doi oameni in Fagaras va fi impuscat, precizand ca acestea sunt regulile ce trebuie respectate in situatia in care animalele devin un pericol pentru viata oamenilor.

Desi a declarat ca in cele mai multe cazuri procedura este de relocare in alte zone, in acest caz particular, Ministerul a primit toate documentele care atesta ca a fost un sistem de situatii de urgenta, iar ursul urmeaza sa fie identificat, prins si impuscat, pentru ca reprezinta un pericol pentru oameni.

”In cazul ursului din Fagaras este vorba despre extragere si impuscare, potrivit procedurii. Procedura este clara, avem doua, una pe sistem de urgenta, privind trecerea la atac asupra omului si cea privind relocarea”, a spus Gavrilescu, potrivit Libertatea.ro.

Ministrul Mediului a punctat faptul ca decizia este luata de fondul cinegetic si a mentionat ca va fi efectuata o analiza privind situatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.