Aproximativ 40 de angajati ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat in greva foamei, marti, nemultumiti de nivelul salariilor in raport cu conditiile de munca, potrivit liderului Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Caldaruse. Oamenii sustin ca productia a crescut, multi dintre mineri au plecat, dar salariile au ramas la 1.400 – 1.700 de lei, in timp ce ale conducerii au crescut constant.

Presedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Caldaruse, spune ca principala solicitare a sindicalistilor este majorarea tuturor salariilor, incepand cu 1 decembrie.

Solicitam ca din 1 decembrie toate salariile din CEO sa creasca. Au plecat 4.000 de salariati, productia a crescut, nu cerem nimic, decat cota parte din ce ni se cuvine. Nu e normal ca, in conditii de vreme extrema, sa ai salarii de 1.400 – 1.700 lei, iar conducerea sa aiba salarii foarte mari si sa sfideze angajatii”, a declarat Gabriel Caldaruse.

El a afirmat ca ”interesul salariatilor este ignorat” si a precizat ca protestul angajatilor nu va fi intrerupt decat daca va exista certitudinea ca problemele vor fi rezolvate, scrie News.ro.

Nu dorim o crestere procentuala a salariilor, ci una in suma egala pentru fiecare angajat, de cel putin 200 de lei, in limita bugetului aprobat. In fondul de salarii exista bani pentru aceasta crestere. Mai solicitam un fond de promovare pentru eliminarea discrepantelor majore intre salariile angajatilor nostri. La aceeasi meserie practicata, acum exista diferente mari la plata in interiorul companiei”, a adaugat Caldaruse.

Printre nemultumirile grevistilor se numara si “lipsa investitiilor in cariere si termocentrale, conditiile sociale si lipsa echipamentelor de lucru si protectie”.

Sindicalistii au avut, marti, o prima intalnire cu prefectul judetului, caruia i-au prezentat revendicarile si situatia angajatilor care protesteaza.

“Oamenii nu vor sa renunte la protest pana cand nu se aproba cresterea salariala. Toti cei care sunt in greva foamei sunt oameni cu familie, pentru ca media de varsta in companie e de 46 de ani, deci va dati seama ca nu le este usor, dar sunt hotarati sa reziste”, a adaugat Caldaruse.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.